advocatenkantoor imamkhan

In 2011 is het advocatenkantoor Imamkhan opgericht door mr. Rachel Imamkhan.

Zij is gespecialiseerd in de volgende rechtsgebieden:
strafrecht, vreemdelingenrecht, algemeen en ruimtelijk bestuursrecht.

rachel 500w

In 2004 studeerde Rachel Imamkhan aan de Vrije Universiteit in de specialisaties staats -en bestuursrecht af. Na haar studie was zij werkzaam als interim jurist bij diverse overheidinstellingen op het gebied van ruimtelijk bestuursrecht. Voorts is zij werkzaam geweest bij het bij het Landelijk Bureau BIBOB, onderdeel van Ministerie van Veiligheid en Justitie en hield zij zich bezig met het opstellen van adviezen.

In 2006 begon zij in de advocatuur en specialiseerde zij zich in het straf -en vreemdelingenrecht. Voorts is zij in 2010 en 2011 werkzaam geweest in Azië voor een aantal NGO’s, waarbij zij de internationale wetgeving op het gebied van arbeidsimmigratie en mensenhandel in de Greater Mekong Subregion in Zuid Oost Azië in kaart heeft gebracht.

Daarnaast schreef zij een rapport over het functioneren van de ASEAN Intergovernmental Commission on Human Rights. Op het gebied
van mensenhandel en arbeidsimmigratie werkt zij nauw samen met de Mekong Migration Network en de Global Alliance Against Traffic in Women (Gaatw) in Thailand. In 2005 heeft zij de Stichting PrisonLAW opgericht die juridische bijstand verleent aan Nederlandse gedetineerden in het buitenland. Tevens is zij lid van de Specialistenvereniging migratierecht advocaten (SVMA) en van de vereniging Sociale Advocatuur Amsterdam.